« Tillbaka till senaste års nyhetsarkiv
 
 
22-12-22
Växlar upp – kör R5 med GK Door Team Sweden i SM

Regerande svenska mästarna i den tvåhjulsdrivna internationella klassen växlar upp och kör R5 tillsammans med det nybildade rallyteamet GK Door Team Sweden.
– Jag är otroligt tacksam för att få den här chansen. Konkurrensen kommer verkligen bli tuff i klassen, men jag ska göra vad jag kan för att bjuda upp till fight, säger Patrik.

Patrik Flodin, Ilsbo MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, blev i år svenska mästare i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen med sin röda Volvo Grupp H. Men nästa år växlar de upp till högsta klassen. Det nybildade rallyteamet GK Door Team Sweden ger dem nämligen chansen att ratta en av teamets R5-bilar under hela Rally-SM.
– Det här är en chans som är för bra att tacka nej till. Jag känner att jag behöver den här utmaningen och det kommer att bli ett riktigt getingbo uppe i R5-klassen. Att sladda med Volvon har en speciell plats i hjärtat, men suget efter en ny utmaning var lite starkare under rally-SM nästa säsong. Jag förstår att många Volvofans kommer att bli besvikna - men var inte oroliga, Volvon finns kvar och vi kommer lufta den under andra tävlingar istället, säger Patrik. 

Patrik och Göran har kört i R5-klassen en gång tidigare (2019) och då räckte det hela vägen till SM-guld.
– Konkurrensen kommer verkligen bli tuff i klassen, men jag ska göra vad jag kan för att bjuda upp till fight. Jag ser verkligen fram emot det här, säger Patrik.

GK Door Team Sweden ägs av SMK Nyköpings Christoffer ”Chribbe” Haglund och det är hans VW Polo R5 som Patrik och Göran har till sitt förfogande under Rally-SM 2023. 
– Det ska bli otroligt kul att få ha en så bra chaufför i vårat team. Teamet ska ge Patrik och Göran alla förutsättningar för att lyckas säsongen 2023, säger Chribbe. 

Teaminfo GK Door team Sweden
Ägare: Christoffer ”Chribbe” Haglund