« Tillbaka till senaste års nyhetsarkiv
 
 
12-08-27
Äntligen - Kör Camaro Cup på Knustorp!

I år var det meningen att Patrik skulle köra Camaro Cup tillsammans med HDBil.se. Något som Patriks skador dessvärre satt käppar i hjulet för:
- "Det började ju med att jag bröt nyckelbenet och därmed missade jag första deltävlingarna i Camaro Cup" säger Patrik.

När han väl var fit for fight efter den skadan och hade några IRC-deltävlingar i ryggen blev det ändå ingen start. Patrik bröt nämligen ett finger i samband med ett träningsläger med landslaget.

Men i helgen får han äntligen chansen tillsammans med teamet. Det sedan teamcordiantorn och den tvåfaldige Camaro Cup mästaren Anders Brofalk helt sonika avstår sin egen körning och ger Patrik en plats i sin egen bil:
- "Jag är verkligen glad att teamet trots mina skador i år ger mig den här chansen" säger Patrik "Det ska verkligen bli kul att få köra lite racing igen och det känns ju bra att debuten sker efter ett asfaltsrally"skrattar han. (Patrik kör som bekant Barum Czech Rally Zlín i helgen).

Anders Brofalk är bara glad åt att lämna över ratten till Patrik:
- "Det ska bli kul få sätta Patrik i en av våra bilar" säger Anders "Jag och Patrik har hållt kontakten sedan han var vår gästförare i Camaro Cup för några år sedan. Det är verkligen kul att äntligen få Patrik i en av våra bilar och få se honom köra igen. Patrik imponerade stort på mig sist och jag är övertygad om att han kommer att vara med bra på Knustorp som är en bana som brukar passa rallyförare".

Teamets andra förare Jocke Mangs, leder årets Camaro Cup och ser även han fram emot Patriks körning:
- "Det ska verkligen bli kul att få köra med Patrik" säger han "Det ser jag verkligen fram emot".

Tävlingen körs 7-8 september i samband med STCC på Knutstorp