« Tillbaka till senaste års nyhetsarkiv
 
 
11-05-01
Ändrade planer - Patrik och Göran kör Mini klass 1!

Patrik och Göran skulle som vi tidigare rapporterat köra en WRC-Mini i VM på Sardinien i slutet på veckan.

Men efter ett lyckat tredagarstest hos Formula Medicine i Viareggio, då han trimmade in den fysiska formen lite, blev planerna lite förändrade. Istället för en tävling med Mini, blir det nu istället två. Med en start i Mini klass 1 nu på fredag.
-"Anledningen till ändringen är att Prodrive och Grifone var mycket nöjda med arbetet som utfördes under testet i Toscana. Man frågade då om jag var beredd att utföra ett test på vissa WRC- och S2000-delar, mot att vi istället får ett mycket fördelaktigt erbjudande för nästa rally, då i en WRC-bil" säger Patrik.

Bilen Patrik och Göran kommer att köra nu på Sardinien är i princip en Super 2000-bil:
- "Man kan säga att det är en Super 2000-bil med turbo, WRC-specade stötdämare och med WRC-restriktor på 33 milimeter". säger Patrik "Det här upplägget känns bra. På det här sättet hinner jag lära känna bilen lite innan det blir skarpt läge. Under testet var det grymt kul att köra den här bilen"

Det här är ett tecken på att Patriks testkapacitet är mycket uppskattat hos Prodrive och det bådar förhoppningsvis gott inför ett framtida samarbete.
- "Under tiden har vi tagit kontakt med BMW Mini i Sverige för att informera dem om att denna debut av en svensk förare i en Mini rallybil" säger Patrik

När Patrik och Göran kommer göra sin WRC-start med Mini är ännu inte bestämt:
- "Först och främst siktar vi nu in oss på att köra här på Sardinien, sen får vi gå igenom vår tävlingenskalender och se vilken VM-deltävling som passar. Vi får nämligen välja att köra den tävling vi kan och vill" säger Patrik

Rally d'Italia Sardegna startar på fredag, vi återkommer med tider och info i början av veckan.

Till toppen av sidan