« Tillbaka till senaste års nyhetsarkiv
 
 
10-03-01
Kör hela Kinesiska Mästerskapet!

Säsongen har startat på bästa sätt för Patrik och Göran. Efter tre tävlingar, har de tre segrar i ryggen. Redan om två veckor är det tävlingsdags igen för duon. Då är det Kina som gäller.

Patrik kommer tillsammans med det det Kinesiskta Mitsubishiteamet Hongyun Honghe Rally Team att starta i hela Kinesiska mästerskapet i år. Mästerskapet är populärt bland internationella förare och under några år har bland annat bröderna Mark och David Higgins startat i Kina. De kommer även till start i år. Förutom Patrik och Göran kommer Patrik Sandell att köra första deltävlingen.

Patrik flyger till Kina redan idag för att träffa teamet och för att testköra den Mitsubishi Evo 9 som han kommer att ha till sitt förfogande. Förutom Patrik och Göran består teamet bland annat av två finska mekaniker och även några australienare.

Göran flyger över nästa måndag för att hinna med och rekognosera innan första deltävlignen drar igång 13-14 mars. Där bjuder man på ett rejält vinterrally där det har varit över 40 grader kallt en längre tid nu.
- "Första deltävlingen är spektakulär" berättar Patrik. "Hela rallyt körs på en flod som man har skottat upp en rallyväg på. Både start, mål och de ca 14 mil specialsträckorna körs sedan på floden".

Mästerskapet betsår av fem deltävlingar, där enbart datum för de två första är spikade.

13-14
mars Mohe, Heilongjiang province
19-20
jun Xuecheng, Shangdong province  
??
okt Dongchuan, Yunnan province  
??
nov Longyou, Zhejiang province  
??
dec Fogang, Guangdong province  


Patrik ser fram mot starten i Kina:
- "Det ska verkligen bli kul att prova på rally på en helt annan kontinent" säger han "jag ser verkligen fram emot det här"