« Tillbaka till senaste års nyhetsarkiv
 
 
10-07-15
Redo för annorlunda rally i Rally Gukovo

Göran anlände i natt rysk tid till Patrik, efter att ha blivit försenad i Moskva i drygt sex timmar. Under dagen har de varit ute och rekognoserat inför Rally Gukovo:
- "Det här är ett mycket annorlunda rally. Det är lite likt Rally Jordanien i karraktären. Men istället för sand, är vägarna av jord. Rallyt går på hyvlade vägar över åkrar och ängar. Det finns inga träd, vilket gör att det blir lite svårt med referenspunkterna. Det blir otroligt viktigt att noterna är bra och sitter som de ska. Annars blir det svårt att hitta rätta linjen" berättar Patrik och fortsätter:
- "Eftersom det är hyvlat, blir det lite som våra vintervägar. Men istället för snökanterna finns det jordvallar. De kan skydda en från att åka i diket, men kommer man för hårt, blir man fast i dem. På en del ställen kan man gena rätt mycket och käna nån meter, medans det på andra ställen kan bli slutet för tävlandet".

En annan sak som är lite annorlunda med det här rallyt är att man kör över vattendrag:
- "Man kör inte över broar, utan i vattnet. Och på en del ställen var det rätt hög vattennivå. Där gäller det att passa motorn så man inte drar in vatten i luftfiltret. Det här rallyt tror jag passar Subarun perfekt. Vi har lite mindre effekt, men det är här ett mer tekniskt rally och inte lika snabbt som det förra. Så här kör vi helt klart för seger" skrattar han.

I morgon är det dags för shakedown och sedan startar rallyt på lördag. Då kommer vi följa Patrik och Görans framfart, sträcka för sträcka här på sidan.!

» Tider och info