« Tillbaka till senaste års nyhetsarkiv
 
 
08-10-21
Vann i Ryssland!
Det blev ett framgångsrikt rally för Patrik och Göran i Rally Auto Alians V. Luki. Rallyt var final i det Ryska Mästerskapet och Patrik och Göran var nerbjudna för att vra med och testköra teamets Subaru-bil.

Gårdagens sträckor gick på vägar av lite bättre karraktär än dagens. Efter gårdagens sex sträckor ledde Patrik och Göran med 31 sekunder. Dagens rally bestod av fyra specialsträckor som skulle köras två gånger. Förarna som kört Ryska Mästerskapet har kört de sträckorna även i våras, eftersom de då ingick i tävlingen. De sträckorna bestod av sand/jordvägar, som dessvärre blivit totalt sönderkörda redan under rekogoseringen:
- "Det är det värsta vägförhållanden jag någonsin kört på. Vägarna är ren lervälling och fruktansvärt spåriga efter rekogonseringen. Det är vatten i fårorna där man vill ha sin linje och vattenplaning hotar hela tiden" sa Patrik efter första vändan idag. Och då skulle man köra en omgång till. Under de fyra första sträckorna, lyckades Queludov vinna och knappa in tid på svenskarna som hade drygt 25 sekunder ner till andraplatsen inför den sista etappen.

Det skulle via sig bli otroligt spännande på slutet. Vägarna var om än ännu mer sönderkörda och förutsättningarna var inte helt rättvisa, eftersom alla andra team körde på specialdäck som mer liknade crossdäck.
- "Jag har aldrig sett maken till däck förut" sa Patrik "de har några specialdäck som ser ut som crossdäck och de kan liksom "paddla" sig fram i leran".

De ledde som sagt med nästan en halvminut inför de sista fem milens sträckor.
- "Helt makalöst att det kan bli så spännande när man har en sån komfortabel ledning" pustar Patrik ut, när han tillslut lyckades knyta ihop säcken och avsluta med seger.
- "Det var så fruktansvärt svårkört och vi hade inga andra däck att tillgå. Bilen var näst intill ohanterbar mellan varven. Och den spann på femmans växel på raksträckorna. På första sträckan efter service tappade vi sex hela sekunder på bara 4 km. Vi fick helt sonika kalkylera hur mycket tid vi tappade/km för att inte tappa segern. Vi visste att om vi hade en ledning inför sista sträckan, skulle vi kunna kamma hem det här".

Sista sträckan gick nämligen på en byväg som var i betydligt bättre skick än de övriga av dagens sträckor. Kalkyleringen höll. Men inför sista sträckan hade Queludov knappat in så marginalen mellan de var enbart 3,5 sekunder!
- "Han vann sista sträckan, men vi fick andra bästa tid och var bara en sekund efter" skrattar Patrik.

Därmed vinner Patrik och Göran sin debut i Ryssland med en segermarginal på 2,5 sekunder. Deras teamkompis Vertunov åkte av på dagens andra sträcka och tvingades bryta.
- "Det har varit ett kanonteam med mycket bra ingenjörer och teamfolk. Så det känns otroligt skönt att vinna här" skrattar Patrik nöjt efter målgång.

Vi ska försöka få tag i en resultatlista under dagen.

Efter SS14
1. Flodin
2. Queludov +2,5 sek
3. Qigunov

» Mer info om tävlingen hittar du här


Till toppen av sidan
Rallyts tidigare rapportern neröver
..........................................................................................................................

Patrik och Göran har just avklarat dagens fyra första sträckor, som är ca 5 mil. Sträckorna har körts en gång tidigare i år, i våras, när det ryska mästerskapet kördes trakterna. Vilket innebär att de andra förarna har bra kännedom om vägarna. Trots det hänger Patrik och Göran med riktigt bra:
- "Vi har inte vunnit några sträckor idag, men vi har å andra sidan bara tappat ca sex sekunder till Subaruföraren Queludov som vunnit sträckorna". Vilket innebär att de håller upp ett högt tempo.

Queludov har gått om Mitsubishiföraren Qigunov och ligger nu tvåa.
- "Det är det värsta vägförhållanden jag någonsin kört på. Vägarna är ren lervälling och fruktansvärt spåriga efter rekogonseringen. Det är vatten i fårorna där man vill ha sin linje och vattenplaning hotar hela tiden" säger Patrik och fortsätter:
- "De andra förarna kör på ett däck som ser ut mer som ett crossdäck, jag har aldrig sett något liknande. Med dem padlar de sig fram i leran".

Nu ska dagens första fyra sträckor köras om en vända, innan rallyt är slut:
- "Vi ska åka och bevaka vår ledning och inte göra några misstag" avslutar Patrik innan han far ut på nästa omgång sträckor.

Efter SS10
1. Flodin
2.Queludov
3. Qigunov

Till toppen av sidan
..........................................................................................................................

(08-10-18)
Leder med 31 sekunder i Ryssland efter dag 1

Patrik och Göran vann även de tre sista sträckorna idag i Rally Auto Alians V. Luki, vilket innebär att de vunnit alla sträckor utom en. De har vunnit med några sekunder, men på SS6 som var 14,38 km fick de till en bra körning och vann med drygt sju sekunder.

Om andraplatsen är det lite mer fight. Där ligger Qeludov och Qigunov och slåss inom samma sekund och just nu är det Qigunov som ligger på en andraplat.

Parik och Göran startar i ett tvåbilsteam, där VM-åkaren Vertunov är den andra föraren. Han ligger efter dag 1 på fjärdeplats.

Efter dag 1
1. Flodin
2. Qigunov,
3.Queludov
4. Vertunov

Till toppen av sidan
..........................................................................................................................

Leder efter tre sträckor i Ryssland
Patrik och Göran leder det ryska rallyt efter tre av dagens sex körda sträckor. De har vunnit två av sträckorna och leder med 13 sekunder.

Vägarna är snabba, breda och raka. De består av sandblandad jord, som i och med några dagars regnande har blivit till lervälling här och var. Det regnar till och från även idag vilket gör det svårkört:
- "Det är tufft. Ibland är vi nästan av vägen eftersom det ligger vattenpölar man inte ser på vägen. Men vi kör på" meddelar Patrik under dagens första service.Till toppen av sidan
..........................................................................................................................

Redo för rysk start
Patrik och Göran väntar nu på starten i det ryska rallyt. Det har fortsatt regna under hela natten, vilket gjort vägarna mjuka.

Tyvärr finns det inga onlinetider, som vi kan följa rallyt på. Dessutom står alla resultatlistor på ryska och inte ens Patrik och Göran kommer riktigt att kunna veta resultaten innan service.
- "Det är lite svårt med språket här. De flesta kan inte engelska och det som skrivs är på ryska" förklarar Patrik "inte ens vi vet vilket som är vårt namn på listan"

Startlista
1. Flodin
2. Qeludov
3. Qigunov
4. Vertunov
5. Vorobiev
6. Narishkin
7. Mihailov
8. Gavrilov
9. Tranvnikov
10. Sokurenko

Vi uppdaterar med info, när vi får fatt i tider!

Till toppen av sidan...........................................................................................

(08-10-17)
Rekat och kört shakedown i Ryssland
I morgon klockan 10:26 svensk tid startar Rally Auto Alians V. Luki i Ryssland där Patrik och Göran har hunnit med både rekognoseringen och shakedown:
- "Under första dagen var det fint väder och vägarna var fina och höll bra. Underlaget är en blanding med sand och lera och vägarna är väldigt breda och fina".

Men igår började det spöregna och gjorde så ihärdigt under dagen. Vägarna förvandlades fort till ren lera:
- "Den mjuka sanden flyter. När vi rekade igår hade vi en framhjulsdriven bil och höll på att köra fast flera gånger. Det var den värsta lerväg jag någonsin upplevt".

Dessvärre har väderprognosen hotat med regn även i helgen.
- "Blir det regn, blir det ganska såhalt, men det är lika för alla"

Under gårdagens shakedown fick de snabbaste tid:
- "Bilen kändes bra och vi fick till ett bra flyt. Men alla förare var inte med, så tiden säger inte så mycket" säger Patrik.

De har även hunnit med ett endagrstest med det ryska teamet:
- "Det är ett mycket bra team med mycket bra ingenjörer. Det ska varkligen bli kul att få starta här i morgon" säger Patrik och ser fram emot starten i sin och Görans Rysslandsdebut.

Till toppen av sidan