« Tillbaka till senaste års nyhetsarkiv
 
 
08-05-22
Fel däckval kostade placeringar
Camaro Cup 17-18 maj 2008
Patrik startade i Poole-position efter att ha klippt snabbaste varvtiden igår under sin imponerande uppkörning.

Mantorp Park bjöd idag på lätt duggregn och Patrik gick ut på slicks. Vilket tyvärr visade sig vara helt fel. Efter två varv började det regna mer och därmed började även Patrik tappa placeringar. Han slutade på en niondeplats.
- "Det gick åt pipsvängen idag" säger han "men jag är ändå nöjd. Jag fick starta i poole idag och igår gick det kanonbra. Dessutom har jag haft det fantastiskt kul här med Bryntesson Motorsport.

Vann gjorde teamkompisen Anders Brofalk, före Berhard Kongsrud och Mårten Hanen.

Efter målgången anslöt sig Patrik till Janne Ljungberg som är teamchef för STCC´s Thomas Engström och Honda-Teamet.

Kvalomgång 2
1 Anders Brofalk 9 varv
2 Bernhard Kongsrud +7.401
3 Mårten Hansen +9.418
4 Magnus Krokström + 11.14
5 Michael Wärn +37.81
6 Jörgen Erksson +39.054
7 Tommie Eliasson +1.05.600
8 Marcus Lundström +1.08.405
9 Patrik Flodin +1.10.237
10 6 Richard Berggren +1.12.023

Till toppen av sidan
..........................................................................................................................
(08-05-17)
Sensationell uppkörning - slutade femma!

Patrik satte tredje bästa tid i kvalen, men flyttades ner till sista bil efter att ha kört för fort förbi vid en gul-flagg.

Patrik gjorde en enastående insats när han från sista startspår körde upp sig till en femteplats! Han tog sig om 20 bilar, utan att få så mycket som en skråma på bilen.

Desstuom satte han snabbaste varvtiden, vilket ger honom poole i morgondagens deltävling.
- "Jag är helnöjd" strålar Patrik "Det började regna precis innan start, men jag valde att ha kvar slicken och chansade på att det skulle torka upp. Men det var j-drigt halt i början"

Vilket visade sig vara rätt taktik. De som 5-6 bilar som bytte däck, drog mycket riktigt i väg i starten, men sen började banan torka upp. Patrik plockade sedan bil efter bil och slutade sensationellt på en femteplats efter en enastående uppkörning.
- "Det var otroligt kul och jag är glad över att ha tagit mig om 20-bilar utan en skråma på bilen. Att sedan få snabbaste varv tid och få starta i pole i morgon är en seger i sig"

Nöjda var även teamet, Bryntesson Motorsport:
- "Han gjorde verkligen en enastående uppåkning och vi är nog chockade allihop. Ingen hade förväntat sig att han skulle kunna klippa så mång bilar" säger teamchef Tony Bryntesson och fortsätte "Vi hade lite taktiksnack med honom innan start när han flyttades ner till sista bil. Vi sa åt honom att försöka backa tillbaka lite för att få ett fritt varv. Och sedan på för fullt för att sätta en bra tid inför morgondagens kval. Han avancerade succesivt och när det kom en lucka, gav han full gas och satte en kanontid".

I morgon är det dags för en ny deltävling, där Patrik startar i pole. 13:20 startar det.

Mer info: Camaro Cup och Bryntesson Motorsport

Resultat Mantorp Deltävling 1
1. Anders Brofalk
2. Bernard Kongsrud, +11,23
3. Johnny Gustavsson, +11,323
4. Ole Martin Lindum, +18,041
5. Patrik Flodin, +19,024
6. Stafan Jacobsson, +20,813
7. Magnus Krokström, +24,211
8. Mårten Hansen, +24,309
9. Frederick Bylund, +25,136
10. Michael Wärn, +41,579
Till toppen av sidan
..........................................................................................................................

Trea i tidskvalet - men flyttades sist
Har hunnit med både en träning och kvalheatet i Carmaro Cup. Kvalhetat gick mycket bra och han fick tredje bästa tid. Före honom var Ole Martin Lindum och Magnus "Kroken" Krokström. På fjärdeplats kom Anders Brofalk. Både Anders Brofalk och Kroken kör för Bryntesson Motorsport, där Patrik nu kör gästbilen. Så hela teamet var nöjda.

Dessvärre blev han lite senare svartflaggad och startar sist i omgången. Han körde lite för fort förbi en gulflagg, bedömde man. Därmed går han ut sist i första kvalomgången.

Resultat
1. Ole-Martin Lindum
2. Magnus Krokström
3. Patrik Flodin (Flyttades senare sist)
4. Aners Brofalk

Till toppen av sidan