« Tillbaka till senaste års nyhetsarkiv
 
 
07-12-13
Flodins lag segrade i Race of Champion Italia /Motorshow Bologna

Flodins lag segrade i Race of Champion Italia
/Motorshow Bologna 2007
Det blev även en jämn avslutning i Motorshow Bologna 2007 i Trophy Super N. Patrik körde om tredjeplatsen för egen del mot Longhini. Italienaren vann första omgången och Patrik den andra. Lognhinis tid i första omgången var dock aningen bättre och därför slutar Patrik på en fjärdeplats.

Vann gjorde fjolårsvinnaren Andrea Aghini, vilket betyder att lag Subaru Italia där Patrik ingick i kammade hem segern genom att ta bli 1:a, 2:a och 4:a.
- "Det här var verkligen jättekul" sa Patrik. "Det är en enorm stämning och mycket folk. Otroligt kul att det var så jämnt i heaten på slutet"


Patrik med sitt lag; Subaru Italia

Tidigare rapporter nervöver
................................................................................................................
Tät kamp i sekundjämn kvartsfinal
Det blev en extremt jämn kamp i kvartsfinalen i Motorshow Bologna, där alla förana kom i mål inom samma sekund!

Det hela är en lagtävlan och Patrik startar i lag Subaru Italia tillsammans med
Jari Ketomaa, Andrea Aghini och Piero Longhi. Andrea Aghini var den som vann vann GrN-klassen i fjol. I kvartsfinalen var det just mot Aghini som Patrik körde mot och där var det hemmaåkaren och fjolårsvinnaren som var aningen för i mål. Aghini fick tiden 50,57, medans Patrik klippte mållinjen 50,74. Jämt med andra ord.

Ketomaa blev utslagen i första kvalomgången, men de tre övriga i laget är kvar. Subaru Italia kan med andra ord lägga beslag på de tre första platserna!

................................................................................................................
Vidare till kvartsfinal
Patrik är på plats i Italien och har genomfört både tidsträningen och första kvalomgången. Tidsträningen bestod av fyra varv, där det var tidtagning på de tre sista varven. Där satte Patrik andra bästa tid!

I kvalheaten startar man två och två i utslagningsheat, där man byter bana för att få det rättvist. Den som sedan fått snabbast tid i något av heaten som går vidare.

Patrik trivs som fisken på det stora Motoreventet i Italien. Det är en återkommande Motorshow i Bologna som arrangeras för 32:a året i rad och i fjol lockades över 35.000 personer att se det hela.

Hur det gick?
Första kvalomgången hade Patrik totalsnabbaste tid, vilket kvalificerar honom till kvartsfinal, som startar vid 14-tiden.

Mer info: www.motorshow.it